Resmî Gazete’de yayımlandı: Özel sağlık kuruluşlarına “estetik” ayarı

T24 Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Sağlık Kuruluşlarında Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılmasıyla İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı, sağlık kuruluşlarının kalite ve verimliliğini artırmak için belirli hususlara izin verilmesini düzenleyen ek 1’inci maddenin on dördüncü fıkrasında yer alan “deri ve cilt hastalıkları uzmanları, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahlar ile Bakanlıkça onaylı medikal estetik sertifikası bulunanlar” ifadesi yürürlükten kaldırıldı.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile farklı branşlardan hekimlerin de gerekli eğitimler doğrultusunda bu işlemleri yapması ve kapsamın genişlemesi sağlandı.

İlgili fıkra şu şekildedir:

“Poliklinik odası için gerekli fiziksel mekan ve asgari tıbbi ekipmanı sağlama şartıyla, tıp merkezlerinde, polikliniklerde ve muayenehanelerde; deri ve cilt hastalıkları uzmanları, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahlar ile Bakanlıkça onaylı medikal estetik sertifikasına sahip doktorlar tarafından, eğitimleri ve sertifikaları doğrultusunda, sağlık kuruluşlarında belirli tıbbi uygulamaların estetik amaçlı olarak yapılmasına izin verilebilir.”

Yönetmeliğin “Güzellik ve estetik veya bu amaçla kurulan merkezlerin uyumu” başlıklı geçici 4’üncü maddesi de yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca, yönetmeliğin ilgili maddeleri kapsamında belirlenen askı süreleri de 6 ay uzatıldı.

 


Bakteriler Hayatınızın Aşkını Seçebilir mi? Bilim İnsanı Ali Rıza Akın Anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

 

Related Posts

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Kene taşıyan hayvanlara dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde kene vakalarında artış yaşanıyor. Kene yapışması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle son bir ayda Sivas’ta biri bebek 4 kişi, Tokat’ta da bir bebek hayatını kaybetti.