Kütahya’da Geleneksel Çocuk İftarı ve Şenlikleri Coşkuyla Yapıldı

Kütahya’da Geleneksel Çocuk İftarı ve Şenlikleri Coşkuyla Gerçekleştirildi

Kütahya’da düzenlenen Geleneksel Çocuk İftarı ve Şenlikleri büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. Eğlenceli etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, desteklerinden dolayı hayırsever vatandaşlara, okul idaresine, öğretmenlere ve velilere teşekkürlerini iletti. Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının yaşandığı bir zaman dilimi olduğunu ifade ederek, çocukların bu manevi ortamı en güzel şekilde tecrübe etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Pamuk şeker ve Osmanlı macunu gibi lezzetli ikramlarla renklenen etkinlikte, Hacivat-Karagöz gösterisi de çocukların unutamayacakları anlar yaşamasını sağladı. Kültürel mirasımızı yaşatmak ve insanları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür edildi. – KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

BİLSEM öğrencilerinin “Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması” sonuçlandı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelindeki BİLSEM’lerde eğitim alan öğrencilerle gerçekleştirilen “Ortaöğretim Kademesindeki Özel Yetenekli Öğrencilerin Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması”nın sonuçları belli oldu.

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

Yapılan araştırmalar sonucu Asya’nın en iyi üniversiteleri açıklandı. Times Higher Education’ın (THE) raporunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilk 100’de yer aldı. Sıralamada Türkiye’den 27 üniversite ilk 500’e girme başarısını gösterdi.