TBMM’den 23 Nisan İçin ‘Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar’ Projesi

TBMM’den Çocuklar İçin Müzik Şöleni: 23 Nisan’ı Kutlamaya Hazır mısınız?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu şarkılarla taçlandırmaya ne dersiniz? TBMM tarafından düzenlenen “23 Nisan İçin Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar” projesi, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce çocuğun duygularını müziğe dönüştürdü. Seçilen dizeler, çocukların katkılarıyla bestelenerek 7 farklı şarkıya hayat verdi.

Meclis Bahçesinde Müzik Dolu Kutlama!

TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından gelen bilgilere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel etkinliklerle Meclis bahçesinde kutlanacak. Yapay zeka atölyelerinden bilim şenliğine, film gösterimlerinden konserlere kadar çeşitli etkinliklerle çocuklar unutulmaz bir gün geçirecek.

TRT Çocuk Koroları, çocukların yazdığı şarkıları seslendirerek onların duygularını yansıtan yorumlarla coşkuyu artıracak. Projenin finali ise 22 Nisan Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi” programıyla gerçekleşecek. 7 bölgeden seçilen temsilci çocuklar, şarkıların ritmine eşlik ederek kutlamalara renk katacak.

“23 Nisan İçin Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar” projesi her yıl geleneksel olarak devam ettirilerek oluşturulacak dijital kütüphane ile on binlerce çocuğun duygularını müziğe dönüştürdüğü bir arşive dönüşecek. TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen projede görev alan müzisyenler, prodüktörler ve proje ortakları da gönüllü olarak projeye katkı sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Aykut Yılmaz – Politika

Related Posts

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

BİLSEM öğrencilerinin “Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması” sonuçlandı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelindeki BİLSEM’lerde eğitim alan öğrencilerle gerçekleştirilen “Ortaöğretim Kademesindeki Özel Yetenekli Öğrencilerin Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması”nın sonuçları belli oldu.

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

Yapılan araştırmalar sonucu Asya’nın en iyi üniversiteleri açıklandı. Times Higher Education’ın (THE) raporunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilk 100’de yer aldı. Sıralamada Türkiye’den 27 üniversite ilk 500’e girme başarısını gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir