Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Jandarma İş Birliğiyle Kırsal Bölgelere Dijital Finans Eğitimi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde yürütülen bir proje ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların dijital finansal okuryazarlık konusunda bilinçlendirilmesi ve finansal dolandırıcılıklara karşı farkındalık kazanmaları amaçlanıyor. Tokat’ın ilçe ve köylerinde gerçekleşen 6 aylık eğitimlerde; dijital finansal yönetim, vergi bilinci, güvenli internet kullanımı gibi konular ele alınıyor. Proje kapsamında vatandaşlar, dijital bankacılık işlemleri, e-devlet hesabı kullanımı ve sahte yatırım risklerine karşı bilinçlendiriliyor.

Projenin yürütücülerinden Prof. Dr. Mihriban Coşkun Arslan, maliye ve işletme bölümü öğrencilerinin de eğitim süreçlerine dahil olduğunu belirterek, “Projemizle kırsaldaki insanlarımızın dijital finansal okur-yazarlık yetkinliklerinin artırılmasını, dijital dünyada daha güvenli işlem yapabilmelerini ve finansal dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmalarını hedefliyoruz” dedi.

Kampüs Dışında Fayda Sağlayan Projeler Önemli

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin kampüs dışında bölgelerine ve topluma fayda sağlayan projelerle de ülkeye hizmet etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Üniversitelerimizin bölgesel ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirmesini teşvik ediyor ve destekliyoruz. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin bilim iletişimine güzel bir örnek teşkil eden projesinde görev alan hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Related Posts

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

Yapılan araştırmalar sonucu Asya’nın en iyi üniversiteleri açıklandı. Times Higher Education’ın (THE) raporunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilk 100’de yer aldı. Sıralamada Türkiye’den 27 üniversite ilk 500’e girme başarısını gösterdi.

Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın afet hazırlık çalışmalarını açıkladı

Bakan Tekin, afet hazırlık çalışmaları kapsamında, 54 bin 151 öğretmen ve personele yangın eğitimi, 1 milyon 240 bin 657 öğrenciye afet farkındalık eğitimi verdiklerini duyurdu.

23 Nisan liseler tatil mi?

23 Nisan resmi tatil olması nedeniyle, bugün yani 22 Nisan’ın da tatil olup olmadığı gündeme geldi. Çalışanlar ve öğrenciler, 22 Nisan Salı günü tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. 23 Nisan liseler tatil mi? 23 NİSAN LİSELER TATİL Mİ? 23 …

İzmir Barosu, Çocuk Hakları İhlallerine Dikkat Çekti

(İZMİR) – İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir basın açıklaması düzenleyerek, çocuk hakları alanındaki ihlallere dikkat çekti. Baro Başkanı Sefa Yılmaz, “Cumhuriyet’e ve demokratik değerlere yönelik saldırılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir