MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

MEB, Öğretmenlik Meslek Yasası ve Milli Eğitim Akademisi’nde Değişikliğe Gitti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Yasası (ÖMY) kapsamında öğretmen atamalarında bazı sistem değişikliklerine gitti. Bakanlık, atama sürecinde artık Milli Eğitim Akademisi’nde bir eğitim sürecinin daha zorunlu hale getirilmesine karar verdi. Bunun yanı sıra, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) adlı öğretim programı ile eğitimde dinci/gerici anlayışı artıran bir adım attı. Bakanlığın bu uygulamaları, özellikle eğitimciler ve toplumun farklı kesimlerinden tepkilere neden oldu.

MEB, Milli Eğitim Akademisi’ni Yönetmelikte Güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımladığı yeni Millî Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile önemli bir adım attı. Yayımlanan yeni yönetmelikle milli eğitim müdürlüklerinin ÖMY ve TYMM ile bütünleşik hale getirilmesi sağlandı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Akademisi yönetmelikte yerini aldı. Değişiklikle, Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde bulunan “Öğretmen yetiştirme ve geliştirme hizmetleri” kısmı çıkarılarak yerine “Mesleki gelişim şubesi” başlığı altında Milli Eğitim Akademisi eklendi. Bu sayede, milli eğitim müdürlükleriyle Milli Eğitim Akademisi arasında öğretmen yetiştirme süreçlerine yönelik koordinasyon sağlandı.

Din Öğretiminin Yaygınlaştırılması Görevi Eklendi

Yönetmelik değişikliği kapsamında, din öğretimi hizmetleri şubesinin görevleri genişletildi. Artık söz konusu şube, eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak, imam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmaları yürütmek gibi görevleri de üstlenecek.

Related Posts

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

Yapılan araştırmalar sonucu Asya’nın en iyi üniversiteleri açıklandı. Times Higher Education’ın (THE) raporunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilk 100’de yer aldı. Sıralamada Türkiye’den 27 üniversite ilk 500’e girme başarısını gösterdi.

Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın afet hazırlık çalışmalarını açıkladı

Bakan Tekin, afet hazırlık çalışmaları kapsamında, 54 bin 151 öğretmen ve personele yangın eğitimi, 1 milyon 240 bin 657 öğrenciye afet farkındalık eğitimi verdiklerini duyurdu.

23 Nisan liseler tatil mi?

23 Nisan resmi tatil olması nedeniyle, bugün yani 22 Nisan’ın da tatil olup olmadığı gündeme geldi. Çalışanlar ve öğrenciler, 22 Nisan Salı günü tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. 23 Nisan liseler tatil mi? 23 NİSAN LİSELER TATİL Mİ? 23 …

İzmir Barosu, Çocuk Hakları İhlallerine Dikkat Çekti

(İZMİR) – İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir basın açıklaması düzenleyerek, çocuk hakları alanındaki ihlallere dikkat çekti. Baro Başkanı Sefa Yılmaz, “Cumhuriyet’e ve demokratik değerlere yönelik saldırılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir