Rusya’nın asker kaçaklarının gönderildiği kanlı bodrum: Günde iki kez tuvalet, iki kez yemek”

Georgy’nin Zor Kaçışı ve Sığınma Hikayesi

Moskova’nın Lyubertsy banliyösünde yaşayan 44 yaşındaki üç çocuk babası Georgy, 2022 yılında, sağlık sorunlarına ve şiddete karşı olmasına rağmen Ukrayna’ya savaşmaya gönderildi.

İki kaçış girişimi ve iki kalp krizi sonrasında 2024 yılında ailesiyle Avrupa’da güvenli bir yerde bulunan Georgy, siyasi sığınma talebinde bulunuyor.

Moscow Times’ın aktardığına göre, Georgy’nin acı dolu hikayesi sığınmacıların ağır koşullarda tutulduğu gizli gözaltı merkezlerindeki deneyimlerine odaklanıyor.

Acil Durumda Seferber Edildi

Georgy, 2022 yılında askerlik şubesine “kayıtlarını güncellemek” için çağrıldığında, seferberlik emriyle karşılaşacağını tahmin etmiyordu. Hiçbir tıbbi değerlendirme yapılmamasına rağmen savaşa gönderildi.

Yaşadığı İnsanlık Dışı Koşullar

Rusya’ya dönmeye çalıştığında bir pusuya düşürülen Georgy ve diğer asker kaçakları, acı bir süreçten geçtiler. Rozsypne’de bulunan gizli hapishanede kabus dolu günler geçiren Georgy, insanlık dışı koşulları anlatıyor.

İşkence gören mahkumlar iki kez yemek yiyebilirken sadece iki kez tuvalete götürülüyorlardı. Yeniden cepheye dönmeyi reddedenler ise darp ve işkenceye maruz kalıyorlardı.

Kurtuluş ve Yeniden Görevlendirme

Georgy’nin hayatta kalmak için verdiği mücadele sonrasında, Kaliningrad’da Nazi kışlasına dönüştürülen bir gözaltı tesisine gönderildi. Fiziksel işkenceler sona ermiş olsa da psikolojik işkenceler sona ermiş değildi.

Georgy, hapishaneye girmeyi seçenlerin yeniden görevlendirildiğini ancak kendisinin bu kaderden kurtulduğunu anlatıyor. O dönemde, tıbbi muayenesi sonucu hizmete uygun olmadığı belirlendi ancak yaşadığı dramatik olaylar sonucunda yine de savaştan kaçabildi.

Georgy’nin Kaçışı ve Sığınma Hikayesi

Georgy’nin çile dolu hikayesi, insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını ve zor kaçışını konu alıyor. Acımasız gözaltı merkezlerinden kaçarak ailesine kavuşan Georgy, şimdi siyasi sığınma talebinde bulunuyor.

Georgy’nin yaşadığı zorlu süreç, insan hakları ihlallerine ve savaşın gerçek yüzüne bir ayna tutuyor.

Kişisel Mücadelesi ve Geleceği

Georgy’nin mücadelesi ve yaşadıkları, onun insanüstü çabalarını ve dayanıklılığını gözler önüne seriyor. Savaşın acımasızlığına karşı direnen Georgy, şimdi daha iyi bir hayat ve güvenli bir gelecek umut ediyor.

Related Posts

Beştepe’de 1 Mayıs bulaşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beştepe’de işçi ve işveren kesimi temsilcileriyle bir araya geldi.

19 Mart protestoları: İzmir’de 60 gözaltı kararı

İzmir’de Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından düzenlenen protesto gösterilerine katılan 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana dek bu kişilerden 41’i gözaltına alındı.

Tekirdağ’da sahillerinde kırmızı yosun görüldü

Günlerdir etkili olan poyraz, Tekirdağ sahillerine kırmızı yosun taşıdı.

İBB protestolarında tutuklanan gençler hala cezaevinde: 1 ay geçti ortada iddianame yok… Cumhuriyet gençlerin avukatıyla konuştu

İBB’ye yönelik operasyonlar sonrası gerçekleşen protestolarda tutuklanan gençlerden kimileri hakkında iddianame hâlâ hazırlanmadı. Avukat Ekin Bircan, bu durumun açık bir hak ihlali olduğunu vurgulayarak, “Suçlu ilan edilerek cezaevine konuluyorlar” dedi.

Beşiktaş’taki kumpircilere hanutçuluk operasyonu: 4 işletme kapatıldı

Beşiktaş Belediyesi, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda Ortaköy Meydanı’nda kumpir satışı yapan işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdiğini duyurdu. Denetimler sonucunda hanutçuluk yaparak çevreye rahatsızlık veren 4 işletmenin kapatıldığı öğrenildi.

Bilim insanları: Çikolota kisti bulunan kadınlarda bağışıklık sistemi için risk daha yüksek

Bilim insanları, çikolata kisti bulunan kadınlarda, bağışıklık sistemi hastalığına yakalanma riskinin yüzde 30 ile 80 artabileceği sonucuna vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir