Aşırı susama ve idrara çıkma bu hastalığın belirtisi olabilir

Diyabetes Insipidus Nedir?

Sağlık alanındaki uzmanlar, aşırı susama ve sık idrara çıkma gibi belirtilerin genellikle diyabetle ilişkilendirilmesine rağmen, bu şikayetlerin altında farklı hastalıkların da yatabileceğini belirtiyor. Kandaki şeker düzeyleri ile bağlantılı olmayan nadir görülen diyabetes insipidus hastalığı özellikle yüksek sıcaklıklarda tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.

Hastalık hakkında açıklamalarda bulunan uzmanlar, böbreklerin suyu tutamaması sonucu kişilerin litrelerce su içmelerine rağmen yoğun susuzluk hissi yaşayıp sık idrara çıktığını belirtti. Ayrıca, idrar miktarının günde 10 litreyi aşabildiğine dikkat çekilerek, hastalığın yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler de verebileceği vurgulandı.

Üç farklı nedeni bulunan diyabetes insipidus hakkında konuşan uzmanlar, beyindeki hipotalamus veya hipofiz bezinde antidiüretik hormon üretiminin yetersizliğinin hastalığın ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti. Bu durumun yanı sıra bazı ilaçlar ya da genetik bozukluklar nedeniyle böbreklerin antidiüretik hormona yanıt verememesinin de hastalığın gelişimine etki edebildiği ifade edildi.

Tedavi süreci hakkında konuşan uzmanlar, diyabetes insipidus tanısı için farklı yöntemlerin kullanılabileceğini söyledi. Tedavi sonrasında da uygulanacak yöntemlerin hastalığın tipine göre değişiklik göstereceğini belirten uzmanlar, hastaların yaşam kalitesinin tedavi ile hızla düzelebileceğini ve uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesinin önemli olduğunu aktardı.

Tedavi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diyabetes insipidus tedavisi sırasında hastaların su tüketimine önem verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, psikolojik nedenlerle aşırı su içiminin tedaviyi karmaşıklaştırabileceğini vurguladı. Bu nedenle, hastaların tedavi sürecinde disiplinli olmaları ve doktor tavsiyelerine uygun şekilde hareket etmelerinin önemli olduğu kaydedildi.

Related Posts

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.