Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya Valisi, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu Ziyaret Etti

Amasya Valisi Önder Bakan, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu ziyaret ederek, tesis hakkında detaylı bilgi aldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin eşliğinde gerçekleşen ziyarette sağım ve havyar üretimi çalışmalarını yakından inceledi.

Vali Bakan, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özellikle sağım sezonunun açıldığının altını çizen Bakan, “Mersin balıklarımızın sağımını yaptık ve havyarlarını elde ettik. Teknik ekip burada döllenmeleri gerçekleştiriyor ve yavrular için hazırlık yapıyor. Bu yavruları doğaya bırakmak için denizin tatlı su ile birleştiği noktalara salacağız. Mersin balıkları dünya genelinde nadir bulunan, uzun ömürlü ve 1,5-2 ton ağırlığa kadar ulaşabilen balıklardır. Bakanlığımızın doğal yaşamı destekleyen bu çalışmalarına, Amasya olarak önemli katkılar sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Bakan, bakanlığın 100 binlik hedefini aşmayı hedeflediklerini ve bu balıkları denizlere geri bırakacaklarını dile getirerek, “Ümidimiz, bu canlıların doğal yaşamlarını sürdürmeleri adına bereketli bir yıl olacak.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ise üniversitelerle iş birliği yaparak uzman akademisyenlerle çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “2021 yılından bu yana kesintisiz olarak mersin balığı yavruları üretiyoruz. Bu yavruları denizlerle buluşma noktalarına bırakarak nesillerinin devamını sağlıyoruz. Mersin balığı, nesli tükenmekte olan ve avlanması yasak bir türdür. Tesisimizde huso huso ve sivri burun gibi türlerin üretilmesine devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarete Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Rifat Uzun, akademisyenler ve kurum müdürleri de katıldılar.

Related Posts

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

PPK toplantı özeti yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti’nde, “Tarife artışlarının enflasyon üzerindeki beklenen etkileri ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmekle birlikte, ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde enflasyon beklentileri bir miktar artmıştır. Bu çerçevede küresel enflasyondaki düşüşün yavaşlayacağı ve merkez bankalarının indirim süreçlerinde temkinli yaklaşımlarını sürdürecekleri beklenmektedir.” denildi.

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Altını böyle almak büyük risk! ”Batarsınız”

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarak yatırımcıların dikkatini her zamankinden daha fazla çekmeyi başararak, vatandaşlar altın almak için çözümler üretmeye başladı. Son zamanlarda ise kredi ve nakit avansla altın alımının yaygınlaştığı göründü. Uzmanlar bu durumun yatırım için uygun olmadığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir