Araç sahipleri dikkat: Resmi Gazete’de yayınlandı, o süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Sistemine Geçiş İçin Tarih Verdi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt istasyonlarında yapılan akaryakıt satışlarında plaka bilgilerinin otomatik olarak gönderilmesini sağlayan UTTS uygulamasının geliştirildiğini duyurdu. 5 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Tebliğ ile belirlenen düzenlemelere göre, vergi mükelleflerinin taşıtlarında bu sistemi kullanmaları gerekmektedir.

Yeni Tarihler Belirlendi

Vergi mükelleflerinin, taşıtlarına Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ve Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) gibi donanımların takılması için 1 Mayıs tarihine kadar süreleri bulunmaktaydı. Ancak, bazı mükelleflerin işlemlerini tamamlayamamış olmaları nedeniyle ek süreler verildi.

UTTS uygulamasına ilişkin gerekli donanımların takılması için 31 Ocak tarihine kadar başvuruların yapılması gerekiyor. Bu süre, eksik işlemleri tamamlamak isteyen mükellefler için 2 Haziran’a kadar uzatıldı.

Yeni Uzatılan Tarihler

Akaryakıt istasyonu işleten mükellefler için TTO ve TİM donanımlarının takılması için belirlenen tarih 2 Haziran olarak güncellendi. Taşıt sahipleri ise TTB donanımını taşıtlarına takmak için süreleri 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

GİB açıklamasında, akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin belirlenen tarihler içerisinde gerekli başvuruları yaparak UTTS sistemiyle uyumlu hale gelmeleri gerektiği belirtildi. Taşıt sahiplerinin ise taşıtlarına TTB takarak kullanmaya başlamaları için sürelerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Gece yarısı sürpriz mevduat faizi kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yatırım fonları ve kısa vadeli TL mevduatları için uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranını 3 ay süreyle uzattı. Uluslararası finans kuruluşları, 19 Mart operasyonlarının ardından ekonomi yönetiminin stopaj oranlarını düşürebileceğini öne sürmüştü.

Ekonomik belirsizlik son 5 yılın zirvesinde

OECD’nin yayımladığı verilere göre, küresel ekonomik belirsizlik endeksi Nisan’da bir önceki aya göre yüzde 52 oranında artarak 33,2 puana yükseldi. Veri pandemiden sonraki en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Yumurtada ihracat süreçleri ve fon kesintisi kararları fiyatları aşağı çekti

Kuş gribi, ihracat süreçleri ve Ramazan ayında talebin artmasıyla bir dönem rekor seviyelere çıkan yumurta fiyatları, alınan kararların etkisiyle düştü.

Avrupa Birliği’nde 93 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya kaldı.

Hizmet üretici enflasyonu martta da hız kesmedi: Yıllık artış yüzde 40’a ulaştı

Martta aylık bazda Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), yüzde 2,25 artarken yıllık bazda ise yıllık bazda yüzde 37,94 artış gösterdi.

Üniversiteli İlay’ın zayıflamak için başladığı meyve serüveni girişimciliğe dönüştü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İlay Ülker (23), kilo vermek için tüketmeye başladığı tropikal meyveler sayesinde girişimci oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir