BİLSEM öğrencilerinin “Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması” sonuçlandı

BİLSEM Öğrencilerinin Kariyer Gelişim Araştırması Sonuçları Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) proje üretim ve yönetimi programında eğitim gören ortaöğretim düzeyindeki 2 binden fazla özel yetenekli öğrencinin kariyer planlamaları incelendi. Araştırma sonuçları, öğrencilerin kişisel gelişimlerine önem verdiklerini gösterdi. Mart ayında 81 ildeki BİLSEM’lerde yapılan araştırmada, 2 bin 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen anketten elde edilen veriler dikkate alındı.

Öğrenciler Yaratıcılığı ve Topluma Katkıyı Önemsiyor

Araştırma sonuçlarına göre, BİLSEM öğrencileri, kariyer hedeflerinde bilimsel ve sanatsal yeniliklere katılımın önemini vurguladı. Katılımcıların büyük çoğunluğu topluma yeni bir bakış açısı sunmayı ve toplumsal sorunlara yaratıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını belirtti. Öğrencilerin kariyer planlamalarında maddi kazançtan ziyade kişisel gelişimlerini göz önünde bulundurdukları da araştırma bulguları arasında yer aldı.

Erken Kariyer Planlaması ve Yetenek Gelişimi

Araştırmaya katılan öğrencilerin çoğunluğu kariyerlerini erken dönemde planlamanın hedeflerine ulaşmada etkili olduğunu düşündüklerini belirtti. Özellikle BİLSEM atölye çalışmalarının yeteneklerinin gelişimine olumlu katkı sağladığı rapor edildi.

Related Posts

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

Yapılan araştırmalar sonucu Asya’nın en iyi üniversiteleri açıklandı. Times Higher Education’ın (THE) raporunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilk 100’de yer aldı. Sıralamada Türkiye’den 27 üniversite ilk 500’e girme başarısını gösterdi.

Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın afet hazırlık çalışmalarını açıkladı

Bakan Tekin, afet hazırlık çalışmaları kapsamında, 54 bin 151 öğretmen ve personele yangın eğitimi, 1 milyon 240 bin 657 öğrenciye afet farkındalık eğitimi verdiklerini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir