Ceylan Ertem’den Yıldız Tilbe açıklaması: Keşke böyle olmasaydı…

Ünlü şarkıcı Ceylan Ertem, sosyal medya hesabından Yıldız Tilbe’nin ‘El Adamı’ şarkısını neden söylemediğine açıklık getirdi.

Ertem, hayatında söylediği tek Yıldız Tilbe şarkısının ‘El Adamı’ olduğunu belirterek şunları yazdı:

“Harika düzenledik. Yıldız abla da ‘bu senin şarkın’ diyerek destek oldu, bedava verdi söylemem için. Sonra orjinal 2 bestesini hediye etti. Çok severek kaydettik, çaldık. Beğendi. Beni dinleyip, sevip kendisi aradı bir akşam. Tanışmak için asla ben aramadım, uğraşmadım. Çok sevinmiştim aramasına, hemen şarkı hediye etmesine. Çook severdim. Kalemini, sesini. Hatta bir çok konudaki duruşunu. Acayip zeki ve anarşist bir tipti, bayılıyordum. Yalan yok!”

“ANAM OLSA İLİŞKİMİ KESERİM”

“Ancak benim en hassas olduğum konulardan biri hayvanlar, ne yazık ki aynı fikirde değilim kendisiyle. Olabilir. Hala en iyi şarkıcılardan, en hissiyatlı şarkı yazarlarından biri benim kalbimde. Onun gibisi az bulunur” diye devam eden Ertem, şu ifadeleri kullandı:

– Ancak 3 sene olmuştur belki, söylemiyorum şarkılarını çünkü çok üzgünüm savunduğu şeyle ilgili. Ekmek yediği kaba sıçtı yazanlara sözüm; ‘Köpekler zehirlensin’ diyen anam olsa ilişkimi keserim. Valla da billa da. Herkesin var bazı kırmızı çizgileri…

“HER ZAMAN TEŞEKKÜRÜM SONSUZ”

– Benim yıldız ablanın şarkılarını söylememem Yıldız abladan hiçbir şey eksiltmez. Zaten bence El Adamı’nı onun kadar iyi kimse yorumlayamadı, hiç bir şarkısını belki de. Fikir ve duruş ayrılıkları yaşayabiliriz. Bana kattıkları ve hediyeleri için her zaman teşekkürüm sonsuzdur.

– Ancak ben böyle olduğum için Ceylan Ertem’im. 2006’dan bu yana 10 albüm yayınladım. İçinde pop, caz, funk, disco, arabesk, türkü ne ararsan var. Belki tutarsız diye eleştirebilirsiniz bu külliyatı. Bir tutarlılığım varsa o da bazı konulardaki duruşum, hassasiyetimdir. Gururla!

“BU DÜNYA HAYVANLARIN CEHENNEMİDİR”

– 20 yıldır et yemiyorum. Barınaktan kurtardığım 6 köpek 5 kedim var ve sayısız hayvana yardım etmeye çalışıyorum gücüm yettiğince. Bu dünya bana göre hayvanların cehennemidir. İnsan ise en vicdansız yaratıktır benim gözümde.

“İZİN VERİRSENİZ…”

– İzin verirseniz 40 yaşımda bazı kararlar alabileyim. İstediğim şarkıyı söyleyip, istemediğimi söylemeyeyim. Yıllar ve yollar geçiyor, değişiyorsun. Sen birileriyle yan yana duramıyorsun. Bu kadar basit. Sen de değişebilirsin ve o da artık şarkını sana söyletmek istemeyebilir.

“DÜŞÜNCE YAPISINI PAYLAŞMIYORUM”

Ancak dediğim gibi Yıldız Tilbe binlerce isimden çok daha dev bir şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Bu değişmez bir gerçek. Düşünce yapısını ise artık paylaşmıyorum. (O, ne zaman köpekler öldürülsün dese benim içim acıyor, keşke böyle olmasaydı ama oldu) Saygılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx