ChatGPT bu kez alışverişe el attı: Yeni bir özellik sunuyor

OpenAI, ChatGPT’nin Web Arama Özelliğini İyileştiriyor

OpenAI, sosyal medya platformu X’te yaptığı bir açıklamada, ChatGPT’nin web arama özelliğinin geliştirilerek tüketicilere daha iyi hizmet sunacağını duyurdu.

Aracın, insanları Google gibi geleneksel arama motorlarından bağımsız hale getirdiği ve yalnızca bir hafta içinde bir milyar sorguyu aştığı iddia ediliyor. Şirket, kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun ürünleri seçmelerine yardımcı olacak yeni bir özellik sunarak bu alandaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

OpenAI’nin yeni alışveriş özelliği, kullanıcıların belirli ürünler hakkında tavsiye istemesi durumunda “zenginleştirilmiş” sonuçlar sunabiliyor. Bu sonuçlar, birden fazla görsel, mağazalardaki güncel fiyatlar, bulunabilirlik bilgileri ve kullanıcı puanları gibi detayları içeriyor. Daha da önemlisi, ChatGPT artık tüketicilere ürünleri satın alabilecekleri bağlantıları sunabilecek. Bu durum, kullanıcıların alışveriş yolculuğunda daha derinlemesine bilgi almasına olanak tanıyor.

Tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçlıyor

OpenAI ürün lideri Adam Fry, The Verge’e yaptığı açıklamada, bu yeni arayüzün tüketicilere tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçladığını belirtti. The Verge’ün test ettiği bir demoda, ChatGPT’nin özellikle ABD’de ön sipariş verilmesi zor olan Nintendo Switch 2’yi bulmaya yardımcı olduğu görüldü. Ancak, eBay’de ikinci el bir ön siparişin 710 dolardan fazla bir fiyata sunulduğu bilgisi de dikkat çekti.

Bu özellik, tüketicilere doğru ürünü bulmada rehberlik eden alışveriş ve tavsiye sitelerinin geleceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. İnsanlar, hâlâ ürünleri test etmek ve güçlü-zayıf yönlerini sentezlemek için gerekli olsa da, ChatGPT’nin doğrudan ürünlere satın alma bağlantıları sunması zinciri kısaltabilir.

Şimdilik, Adam Fry bu özellik için ChatGPT arama sonuçlarında öne çıkmak adına ödeme yapmanın mümkün olmadığını söylüyor. Ancak, OpenAI’nin finansal modellerini genişletme çabaları göz önüne alındığında, bu durumun ilerleyen dönemde değişebileceği düşünülüyor.

Related Posts

Tek bir amino asit kısıtlaması, ömrümüzü onlarca yıl uzatabilir

Yaşamımızı uzatmanın yolları araştırılırken, bilim insanları beslenmenin derin etkilerine odaklanıyor. Fareler üzerinde yapılan güncel bir deney, izolösin adlı bir amino asidin diyetten kısıtlanmasının ömür ve sağlık üzerinde dikkat çekici sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

Xiaomi 16 ortaya çıktı: Neler sunacak?

Bu yılın sonlarına doğru tanıtılması beklenen Xiaomi 16 için yeni gelişmeler yaşanıyor. Son raporlar, akıllı telefonun bazı teknik detaylarını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! Xiaomi 16 için yeni bilgiler geldi Bilindiği gibi geçtiğimiz ay …

İstanbul trafikte dünya birincisi oldu! Peki nasıl önüne geçeriz?

İstanbul, dünyanın en çok trafik sıkışıklığı yaşanan şehri oldu. Son verilere göre İstanbullular yılda 105 saat trafikte bekliyor. Bu süre New York’taki 102 saat ve Chicago’daki 102 saat gibi dünyanın diğer büyük metropollerini geride bırakıyor …

WhatsApp, web sürümüne arama özelliği getiriyor!

WhatsApp’ın web sürümüne sesli ve görüntülü arama desteği geliyor. Mobil uygulamalarda uzun süredir aktif olarak kullanılan bu özellik, ilk kez doğrudan web tarayıcıları üzerinden de erişilebilir hale gelecek. WhatsApp, web sürümü için arama …

Google’ın AI özetleri, son fiyaskosuyla yapay zekaya güvenilmeyeceğini bir kez daha kanıtladı

Yapay zeka bir şey bilmediğinde susmak yerine uyduruyor. Google’ın “çikolatalı alabalık” skandalı, AI sistemlerinin halen ciddi sorunlarla boğuştuğunu ortaya çıkardı.

Amazon’dan uzaya dev adım: Starlink’e rakip Project Kuiper Uyduları fırlatıldı!

Amazon, uzaydan internet erişimi sağlamak için geliştirdiği Project Kuiper kapsamında ilk uydularını başarıyla fırlattı. Starlink’e rakip olacak bu büyük adımın detayları haberimizde!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir