Ekonomist Mustafa Sönmez’den Konut Satışlarına İlişkin Çok Önemli Tespit!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı ve 110 bin 588 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise Ocak-Mayıs döneminde yüzde 45,8 azalarak 9 bin 21 olarak kaydedildi.

YABANCILARA SATIŞTA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Yabancılara yapılan konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre büyük bir düşüş gösterdi. Ocak-Mayıs döneminde yüzde 45,8 oranında azalma yaşandı. Toplamda 9 bin 21 konut satıldı.

KREDİLİ SATIŞLAR ÇOK DÜŞÜK

Ekonomist Mustafa Sönmez, x platformunda yaptığı açıklamada, “Konutun cazibesi kolay kolay azalmıyor, mayıs konut satışı son yılların mayıs satışının altına düşse de canlı. Satışlarda kredili olan çok düşük. TL faiz, yatırımcıları konuttan soğutamıyor.” ifadelerini kullandı.

MAYIS SATIŞLARI CANLI AMA KREDİLİ DEĞİL

Mayıs ayındaki konut satışları, son yılların mayıs ayı satışlarının altında kaldı. Ancak, genel olarak canlı bir tablo çizdi. Kredili satışların çok düşük olduğu gözlemlendi. Türk Lirası faiz oranları, yatırımcıları konuttan soğutmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx