FETÖ’cüler, Vatan Partisi’nin gençlik örgütünü hedef aldı… Konu: Hamas

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İsveç’teki operasyon elemanlarından firari Abdullah Bozkurt, HAMAS’la görüşen Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği’ni (TGB) hedef aldı. İsrail’e karşı operasyon düzenleyen HAMAS’a tepki gösteren Bozkurt, TGB ve Öncü Gençlik’in NATO eylemlerinden rahatsızlığını da açıkça dile getirdi.

5 Temmuz’da Nordic Monitor haber sitesinde Abdullah Bozkurt imzasıyla bir haber yayınlandı. FETÖ bağından dolayı Türkiye’de erişim yasağı bulunan sitenin haberi, “Çocuklara askeri faaliyetlerde eğitim verdiği iddia edilen HAMAS’ın gençlik kolu, Türkiye’deki ortaklarıyla işbirliği yapıyor.” diyerek Filistin’in bağımsızlığı için mücadele eden HAMAS’ı hedefe koydu.

Bozkurt, haberde HAMAS’ın Türkiye’de HÜDA-PAR, Anadolu Gençlik Derneği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği ve Önder İmam Hatipliler Derneği’yle görüşmesine de tepki gösterdi.

GÖRÜŞME FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI
Geçen ay İstanbul’da TGB ve Öncü Gençlik’le bir araya gelen HAMAS Gençlik Ofisi Başkan Yardımcısı olarak tanımlanan Eşref Avad’ın görüşmelerini sıraladı. TGB ve Öncü Gençlik yöneticilerini, fotoğraflarını da yayınlayarak hedef haline getiren Bozkurt, şunları kaydetti:

“Çocuklara savaş ve silah kullanma eğitimi verdiği iddialarıyla karşı karşıya olan Filistinli militan örgüt HAMAS’ın gençlik birimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HAMAS yanlısı hükümeti sayesinde Türkiye’deki İslamcı ve neo-milliyetçi gençlik gruplarıyla daha güçlü bağlar kuruyor.

“HAMAS’ın ekim ayında İsrail’in sivil ve askeri hedeflerine düzenlediği saldırılardan bu yana, HAMAS’ın Türkiye’deki gençlerle ilişki kuran çeşitli gruplarla aktif olarak görüşerek Türkiye’deki gençlerin önemli bir kısmını HAMAS’ın ideolojisine dönüştürmeyi ve HAMAS’ın bölgesel operasyonlarını destekleyecek ek kaynaklara ulaşmayı hedefliyor.

“HAMAS tarafından bu iş için görevlendirilen kişi, HAMAS’ın gençlik ofisinin başkan yardımcısı olarak tanımlanan Eşref Avad. Avad, Türk militan ve İslamcı örgütlerin liderleriyle bir dizi toplantı düzenleyerek mümkün olduğunca fazla destek toplamaya ve HAMAS’ın gençlik projelerini tanıtmaya çalışıyor.

“HAMAS, özellikle gençlik kolları tarafından düzenlenen yaz kamplarında çocuklara ve gençlere hem pratik saha eğitimi hem de teorik eğitim dahil olmak üzere askeri eğitim vermekle ünlüdür. İsrail ordusu ve istihbarat servisleri yıllar içinde HAMAS’ın bu kamplarda çocukları silah eğitimi için nasıl kullandığını, bakkallarda gizlenmiş mühimmat ve patlayıcıları nasıl taşıdıklarını ve mesaj gönderip almak için onları nasıl kurye olarak kullandıklarını ortaya çıkardı.

“HAMAS’ın Türkiye’de etkileşim içinde olduğu örgütlerin ülke çapında gençlik kolları var ve gençlerle ve çocuklarla ilişki kuruyorlar. Yaz kampları, yayınlar ve diğer faaliyetler aracılığıyla onlara militan, aşırı sol veya İslamcı ideoloji aşılıyorlar.

NATO EYLEMLERİ RAHATSIZ ETTİ
“TGB üyeleri şiddet eylemleriyle tanınmakta ve Türkiye’de cezasızlıkla faaliyet göstermektedir. Örgüt, ülkedeki NATO üslerine ve ABD askerlerine yönelik saldırılara karışmış ve bunun sonucunda çok sayıda ceza soruşturması, iddianame ve dava açılmıştır. Bu yasal zorluklara rağmen, liderleri Doğu Perinçek’in etkisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın bağları nedeniyle sonuçlardan sürekli olarak kaçındılar.

“Avad’ın etkileşimde bulunduğu ağlardan biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetiyle müttefik olan İran yanlısı Perinçek grubunun gençlik kolu olan militan, aşırı sağcı ve neo-milliyetçi bir grup olan Öncü Gençlik’tir. Avad, 27 Haziran’da Öncü Gençlik’in başkanı Samet Kunt’u ziyaret etti. Toplantı, HAMAS’ın en önemli komuta ve koordinasyon merkezlerinden birinin bulunduğu ve Türk istihbarat teşkilatı MİT tarafından korunan İstanbul’da gerçekleşti.

“Perinçek grubunun sözcüsü Aydınlık gazetesinin yayınladığı toplantının bildirisine göre, ikili küresel olarak ABD ve İsrail karşıtı cepheyi genişletme stratejilerini görüştü. Kunt, ABD-İsrail ittifakını yenme, Türkiye’yi NATO’dan çıkarma ve ABD askerlerini Türk askeri üslerinden çıkarma sözü verdi.

“Öncü Gençlik Yürütme Kurulu Üyeleri Yunus Emre Özgün ve Murat Katlanç, ABD çıkarlarına yönelik yaptıkları operasyonlarla övünerek, Perinçek kanadından bir diğer gençlik grubu olan kardeş kuruluşları Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) de Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği ve ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsler önünde mitingler düzenlediğini söyledi.”

VATAN PARTİSİ ÖNCÜ GENÇLİK’TEN YANIT GELDİ

Vatan Partisi Öncü Gençlik, HAMAS’la görüşmeyi hedefe koyan FETÖ firarisi Abdullah Bozkurt’a tepki gösterdi. Öncü Gençlik’ten yapılan açıklamada, “FETÖ’cü Bozkurt bizi, bağlı olduğu ABD ve İsrail otoritelerine şikayet etmektedir.” denildi. Öncü Gençlik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“FETÖ’cü Bozkurt, ‘Heyetler, küresel olarak ABD ve İsrail karşıtı cepheyi genişletme stratejilerini görüştü. Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt, ABD-İsrail ittifakını yenme, Türkiye’yi NATO’dan çıkarma ve ABD askerlerini Türk askeri üslerinden çıkarma sözü verdi.’ diyerek bizi, bağlı olduğu ABD ve İsrail otoritelerine şikayet etmektedir.

“Böylece Filistin halkının ve HAMAS’ın bağımsızlık mücadelesini hedef alarak, bizi ‘NATO üslerine ve ABD askerlerine saldırganlıkla’, ‘yaz kamplarında militan yetiştirmekle’, ‘aşırı sol ve İslamcı ideolojiyi gençlere aşılamakla’ suçlamıştır.

‘MAZLUMLARIN DAYANIŞMASINI ENGELLEYEMİYORLAR’
“FETÖ’cü Bozkurt, Genel Başkanımız Samet Kunt liderliğindeki heyetimizin, HAMAS Gençlik Ofisi Başkan Yardımcısı Eşref Avad ile görüşmesinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nı da hedef almıştır. Çünkü Batılı devletlerden aldıkları emirle faaliyetlerine sürdüren firari FETÖ’cüler, Türkiye’deki milli kuvvetlerin emperyalizmle mücadelesi ve mazlum milletlerle dayanışmasını engelleyememektedir.

“Soykırımcı İsrail ordusu ve katil MOSSAD’ın raporlarına atıf yaparak, İsrail ve ABD’yi aklamaya çalışan FETÖ’cü Bozkurt’un, Vatan Partisi Öncü Gençlik’i hedef almasından gurur duyduk. Vatan Partisi, ABD ve İsrail’in psikolojik savaş elemanı olan FETÖ’cülerin on yıllardır kâbusu olmuştur.

‘HAMAS KADER ORTAĞIMIZ’
“CIA ve MOSSAD’a Filistin mücadelesine desteğimiz hakkında basın raporu hazırlayan FETÖ’cü Bozkurt’a hatırlatalım:

“55 yıldır Filistin’le omuz omuza savaşıyoruz. Bora Gözen liderliğindeki Vatan Partisi’nin genç yöneticileri, bağımsız ve özgür Filistin için şehit olmuştur. HAMAS, soykırımcı İsrail ve ABD’yle mücadele eden Filistin halkının meşru ve şanlı direniş örgütüdür, kader ortağımızdır. CIA ve MOSSAD beslemesi FETÖ’cüler: şikayet ve korkularında son derece haklıdır. Korktukları başlarına gelecek! İşbirliğimiz gelişecek, ABD ve İsrail’i bölgemizden söküp atana dek mücadelemiz sürecektir. Filistin davası, Türkiye davası; Türkiye davası, Filistin davasıdır!”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir