O gün geldi… Galatasaray as kadro, Fenerbahçe’de kimler yok… Saatler kaldı

Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Rams Park’ta saat 19.00’da karşı karşıya gelecek. Maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

GALATASARAY LİDER, İKİNCİ FENERBAHÇE

Derbi haftasına en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde giren Galatasaray, ligin geride kalan 36 maçlık bölümünde 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayarak 99 puan topladı.

İkinci sırada bulunan Fenerbahçe ise 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 93 puana ulaştı.

FENERBAHÇE MUCİZEYİ, GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU ARIYOR

Fenerbahçe derbide rakibini yenerek şampiyonluk şansını son haftaya bırakmayı ve son hafta Konyaspor’un da Galatasaray’ı yenmesi halinde şampiyonluk olma ihtimalini kovalarken Galatasaray bu derbide ya da son hafta Konyaspor karşısında alacağı bir puanla şampiyonluk ipini önde göğüslemiş olacak.

İLK 11’LER

Galatasaray: Muslera, Kaan Aykan, Nelsson, Davinson Sanchez, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Ferdi, Fred, Djiku, Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Tadic, Batshuayi

FENERBAHÇE’DE EKSİK ÇOK

Kayserispor müsabakasında sarı kart görerek bu sezon 4. sarı kartına ulaşan Rodrigo Becao, derbide yer alamayacak. Sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci’nin de tedavileri sürerken iki futbolcu da kadroda olmaması bekleniyor. Hafif sakatlığı olan Serdar Aziz’in durumuna maç saatinde karar verileceği öğrenildi. Öte yandan Cengiz Ünder’İn de kadroda olmaması bekleniyor.

Odatv’den derin kulis… Fenerbahçe’de hedefte iki futbolcu… Sabahlara kadar partiSpor

GÖZLER YILDIZ GOLCÜLERDE OLACAK

İki takım arasında son 10 sezonda oynanan 22 derbide Galatasaray 19 kez ağları havalandırdı, Fenerbahçe ise rakibine 14 golle karşılık verdi.

Bu müsabakalarda atılan 33 golün 28’ini yabancı oyuncular, 5’ini ise Türk oyuncular kaydetti. Bu dönemde Galatasaray’ın 16, Fenerbahçe’nin de 12 golünü yabancı oyuncular attı. Sarı-kırmızılıların 3, sarı-lacivertlilerin ise 2 golünü yerli oyuncular filelere gönderdi.

Galatasaray’da ikinci sezonunu geçiren Arjantinli futbolcu Mauro Icardi de Süper Lig’de bu sezon sahaya çıktığı 32 karşılaşmada 23 kez ağları havalandırırken 9 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu.

Ligin son bölümünde performansını üst seviyeye çıkaran Icardi, son 8 lig maçının 7’sinde gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna dahil ettiği Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko, Süper Lig’de forma giydiği 34 maçta 20 kez ağları havalandırırken 5 de asist yaptı.

Bu sezon 2 kez “hat-trick” yapmayı başaran Dzeko, ligin ikinci yarısında düşüşe geçti.

GALATASARAY İÇ SAHADA TÜM MAÇLARINI KAZANDI

RAMS Park’ta oynanacak derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, bu sezon iç sahada ortaya koyduğu başarılı Futbol ve sonuçlarla taraftarını sevindirdi. Genç teknik adam Okan Buruk yönetiminde geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılılar, bu sezon da taraftarı önünde çok zor bir istatistiği elde etti.

Galatasaray, bu sezon taraftarı önünde ligde oynadığı tüm maçları kazandı.

Sezon boyunca ev sahibi olduğu maçlarda çok baskılı bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar, ligde 18 karşılaşmaya RAMS Park’ta çıkarken bu müsabakalarda 54 puan toplamayı bildi.

Söz konusu maçlarda rakip fileleri 51 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise sadece 14 gol gördü.

FENERBAHÇE’DEN DERBİ GÜNÜ PAYLAŞIMI

Fenerbahçe Twitter hesabından yaptığı paylaşıma “#FenerinMaçıVar” notunu düştü. Daha önceki derbilerde deplasmanlarda attığı golleri paylaşan Fenerbahçe, ‘galibiyet’ mesajı verdi.

GALATASARAY’DAN DERBİ GÜNÜ PAYLAŞIMI

Galatasaray yaptığı Twitter paylaşımında ise Rama Park’ın görüntülerine ve antrenmanda sarı-kırmızılı futbolcuların maça hazırlanış anlarına yer verdi. Videoda arka planda duyulan Okan Buruk ise beraberliğin kendilerine şampiyonluk için yeteceğini ancak kazanmak istediklerini ve bunun için sahaya çıkacaklarını söylediği duyuldu. Paylaşıma ise “#BugünGünlerdenGALATASARAY” notu düşüldü.

MAÇ BAŞLAMADAN KAVGA BAŞLADI

Galatasaray- Fenerbahçe maçı öncesi ısınma esnasında futbolcular arasında kavga çıktı. Fenerbahçe armasını tribünlere gösteren Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş’a Galatasaraylı futbolcular Abdulkerim Bardakcı ve Kerem Aktürkoğlu tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx