Stresli ve yorgunsanız tehlike kapıda! Vücutta yıllarca kalan Zona virüsünün tedavisi…

ZONA HASTALIĞI VE ÖNEMİ

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Makbule Dündar, son zamanlarda sıkça karşılaşılan zona hastalığına dair önemli bilgiler verdi. Dr. Dündar, stres, yorgunluk veya enfeksiyon gibi etmenlerin virüsün tekrar aktif hale gelmesine sebep olabileceğini vurguladı.

Zona Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın belirli bölgelerde uyuşma ve karıncalanma hissi ile başladığını belirten Dr. Dündar, “Ardından şiddetli ağrı ve içi sıvı dolu kabarcıklarla kendini gösterir. Zona erken teşhis edilmelidir. Döküntüler ortaya çıktıktan sonra ilk 3 gün içinde tedaviye başlanması, tedavinin başarısını artırır” ifadelerine yer verdi.

Kalıcı Görme Kaybına Sebep Olabilir!

Zona konusunda uyarılarda bulunan Dr. Dündar, “Zona sadece vücuttaki ağrılı lezyonlarla sınırlı değil. Yüz ve göz bölgesinde ortaya çıktığında, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle gözdeki zona lezyonları, kalıcı görme kaybına neden olabilir. Bu yüzden, zona şüphesi bulunan hastaların erken dönemde bir dermatoloji uzmanına başvurması büyük önem taşır” şeklinde konuştu.

”Aşılama Şiddetle Önerilmektedir”

Son yıllarda, Türkiye’de de uygulanan zona virüsüne karşı geliştirilen aşıların önemine dikkat çeken Dr. Dündar, “Yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve daha önce şiddetli zona geçirenler için aşılamanın önemi büyüktür. Zona virüsüne karşı aşı, hastalığın tekrarlama riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Benlerinizi tek tek kontrol edin: Az fark edilen işaretler risk oluşturuyor

Cilt kanserlerinin en ölümcül türlerinden biri olan melanom, erken fark edilmediğinde hayati risk oluşturuyor. Londra Üniversitesi Koleji Hastanesi’nde görevli dermatolog Dr. Conal Perrett, melanomun genellikle bilinen belirtilerinin yanı sıra daha az fark edilen bazı işaretlere de dikkat çekiyor.

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Samsun’da Trafik Kazası: 2 Yaralı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. M.K. idaresindeki 10 AKY 888 plakalı motosiklet, Sungurlu Mahallesi İstasyon Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan yaya M.A’ya çarptı. Kontrolden çıkan motosiklet …

Ankara’da Sahte İçki Faciası: 105 Kişi Hayatını Kaybetti

(ANKARA) – Ankara’da son 2 ay içinde sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 105’e yükseldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı ise 43 oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından …