Tarım için dev iş birliği

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne İEÜ’den Destek

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) öncülüğünde kurulan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne (İTTM), İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) destek geldi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Türkiye geneline yayılacak örnek projelerin hazırlanması amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

İEÜ, merkez bünyesinde geliştirilecek projelere yazılım ile yapay zeka başta olmak üzere çeşitli alanlarda eğitim ve danışmanlık desteği sağlayacak. İEÜ’deki araştırma merkezleri ve laboratuvarlar, tarım teknolojilerinde ulusal ve uluslararası katma değer oluşturacak projeler için kullanıma açık olacak. İTTM’nin danışma kurulunda da İEÜ’den daimi bir üye bulunacak.

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne destek olan iş birliği protokolü imza töreni, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa; İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Genel Sekreter Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yağcıoğlu ve Pınar Erdil, İTB Danışmanı Dilara Sürgü, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin ile Araştırma İş Birlikleri ve İnovasyon Koordinatörü Fazilet Vardar da katıldı.

“İTTM, Dijital Avrupa Programı kapsamında önemli bir adım attı”

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli, yaptığı açıklamada; “İTTM’yi sadece bölgesel ve ülkesel bir proje olarak düşünmüyor; güçlü proje ortakları ile İTTM’nin tüm dünyaya hizmet üretecek bir ekosistem olmasını planlıyoruz. Bu yolda önemli bir adım olarak Dijital Avrupa Programı kapsamında Türkiye’nin ilk 5 ‘Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi’nden biri olduk. ADİM ağına dahil olmak, bize tüm Avrupa çapında 200’den fazla dijital inovasyon merkezi ile iş birliğinin kapılarını açtı. İTTM’nin önde gelen kurumlarının katılımı ile oluşturulan güçlü ortaklık yapısı ve geniş iş birliği ağına sahip olması da önemli bir özellik” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Abacıoğlu ise, tarımın stratejik bir alan olduğunu vurgulayarak; “Tarım; dönüştürücü çözümlere ihtiyaç duyulan bir alan. Üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya, katkı sağlamaya hazırız. Sağlıklı gıda da öncelikle tarımla başlar. Üniversite olarak yazılımın yanı sıra yapay zeka ve robotik alanında da başarılı çalışmalara imza atıyoruz. İTTM’ye katkılar sunacak birçok güçlü yönümüz var. Bu önemli projede yer almak bize heyecan veriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Türkiye, 2028’de resmen Ay’a gidiyor: İlklere imza atılacak

Daha önce Türkiye’de ilk olarak bizim duyurduğumuz uzay özelindeki tarihi uluslararası işbirliği resmen açıklandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yapılan açıklamada Çin’in Chang’e 8 göreviyle 2028 yılında Ay’ı Güney Kutbu’na iki …

Batman mi Superman mi: Hangisi kazanır? Yapay zekaya da sorduk

Batman mi, Superman mi? Peki, bu iki süper kahramandan hangisi daha güçlü? Karşı karşıya gelirlerse hangisi kazanır? Çizgi roman dünyasının bu klasik tartışmasının yanıtını yapay zekaya sorduk…

Vivo Y37c tanıtıldı: 90Hz ekran ve 5.500mAh batarya ile dikkat çekiyor

Vivo, orta segment telefon serisini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Çin pazarına Dimensity 6300 işlemcili Vivo Y37 ve Y37m modellerini, ardından da Snapdragon 4 Gen 2 destekli Y37 Pro’yu sunan marka, şimdi de sessiz …

Apple Watch Ultra 3 ve SE 3 geliyor! İşte özellikleri

Apple, bu sene Watch Ultra 3 ve SE 3 modellerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yeni cihazların Series 11 ile birlikte Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Şirket, 2024 yılında Apple Watch Ultra modelinde yalnızca yeni bir renk seçeneği sunmuş ve …

2025’te dünyada ve Türkiye’de: Finansal Teknolojiler

Peki perde arkasında hangi teknolojiler çalışıyor, bize ne fayda sağlıyor ve hangi riskleri de beraberinde getiriyor? Gelin, hem dünyada hem de Türkiye’de son yıllarda öne çıkan finansal teknolojilere yakından bakalım. YAPAY ZEKÂ: DOLANDIRICIYI …

Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC …